Βοτανικός Κήπος, τόσο δίπλα μας…. αλλά τόσο εγκατελειμένος, του Φιλίππου Ξέρα

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΞΕΡΑΣ
Μιλάμε για τον ( πρώην ) Βοτανικό κήπο της Πρέβεζας που ενώ είναι στο καλύτερο σημείο της πόλης μας ζεί και αυτός την εγκατάλειψη του.
30 μέτρα απόσταση από την καλύτερη ακτή μέσα στον αστικό ιστό της Πρέβεζας που θα μπορούσε να φιλοξενήσει χιλιάδες τουρίστες που έρχονται στην πόλη μας η δημοτική μας αρχή πέρα από ένα τυπικό καθαρισμό… κάπου και που….δεν το έχει δεί μέχρι σήμερα ως ένα μέρος που μπορεί να προσφέρει πολλά.
Ακόμη και μια Καντίνα αναψυκτηρίου αν είχε μέσα μαζί με όργανα γυμναστικής ή άλλα όργανα για μικρά παιδιά θα προσέλκυε εκατοντάδες κόσμου.
Ένα άλλο θέμα στο οποίο δεν έχουν δώσει την ανάλογη προσοχή είναι και το γεγονός ότι μέσα στον χώρο βρίσκεται και Ανεμόμυλος ( εμείς οι παλιοί τον θυμόμαστε που λειτουργούσε ) που αυτή την στιγμή και αυτός ζεί την δική του εγκατάλειψη .
Από πληροφορίες που έχω πρίν από 2 περίπου χρόνια μέλος του Πολιτιστικού συλλόγου της Πρέβεζας είχε ενδιαφερθεί να ξανά λειτουργήσει και όπως μου είπαν το κόστος είναι πολύ μικρό καθότι μετά την χρόνια ακινησία χρειάζονται αλλαγή μόνο τα ρουλεμάν του.
Μέχρι στιγμής δεν έχει παρθεί κάποια πρωτοβουλία από πλευράς Δήμου για την συντήρηση του.
Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες υπάρχει και η απειλή να καταστραφεί από την βλάστηση.
Είναι κρίμα ένα τέτοιο στολίδι της Πρέβεζας να μένει ανεκμετάλλευτο και καλώ την νέα δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλία.