Την Βασιλόπιτα έκοψαν ο Όμιλος για την Unesco Πρέβεζας, η Εταιρεία Βυζαντινών Μελετών Ν.Πρεβέζης και η Επιτροπή Πρέβεζα, Ιστορία-Πολιτισμός- Περιβάλλον

Μέσα σε ένα ζεστό περιβάλλον έκοψαν το Σάββατο την Βασιλόπιτά  τους οι τρείς συνεργαζόμενες επιτροπές, ο Όμιλος για την Unesco Πρέβεζας, η Εταιρεία Βυζαντινών Μελετών Ν.Πρεβέζης και η Επιτροπή Πρέβεζα, Ιστορία-Πολιτισμός- Περιβάλλον, που συνεχίζουν τις δράσεις τους μέσα σε κλίμα σύμπνοιας και αγαστής συνεργασίας για να προσφέρουν στους πολίτες του Νομού αλλά και της ευρύτερης περιοχής αξιόλογες δράσεις για την ιστορία τον πολιτισμό και το περιβάλλον.
Έτσι λοιπόν το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 στις 11:00 το πρωί, στην Δημοτική αίθουσα “οικία Αθανασιάδη”, Σαπουντζάκη 4 και Λ.Βύρωνα στην Πρέβεζα τα ενεργά μέλη των επιτροπών συναντήθηκαν για να ανταλλάξουν ευχές για το νέο έτος.
Μετά τον σύντομο χαιρετισμό και τις ευχαριστίες για όσους παρευρέθηκαν από τον πρόεδρο κ. Ευάγγελο Κατσίμπρα χαιρετισμό απηύθυναν προς τα μέλη  ο Αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου και Απασχόλησης της περιφέρειας Ηπείρου κ. Τάσσος Δράκος καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θεόδωρος Δράκος.
Επίσης χαιρετισμό έστειλε και ο  Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου όπου και διαβάστηκε στους παρευρισκόμενους.
Στην εκδήλωση παρέστη  ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Χρήστος Γούσης, ο κ. Ιωάννης Γιώτης, Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού όπως και άλλα μέλη της, η κ. Μαίρη Κωλέτση Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμμουδιάς, Σπλάντζας μαζί με άλλα μέλη του Δ.Σ. και ο κ. Δημήτρης Γεωργίου Πρόεδρος της Εταιρείας Ελληνικών Θεμάτων από την Άρτα.
Ο επικεφαλής των τριών φορέων, κ. Ευάγγελος Κατσίμπρας στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον ρόλο των πολιτιστικών Σωματείων, τονίζοντας ότι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι διεθνώς αλλά και στη χώρα μας δημιουργήθηκαν για να διασφαλίσουν, να διατηρήσουν και να αναδείξουν την τοπική Πολιτιστική Κληρονομιά.
Η Ελλάδα είναι μία χώρα με υψηλά ηθικά και πολιτισμικά ιδανικά καθώς και πλούσια πολιτιστική παράδοση. Για τον λόγο αυτό, η ύπαρξη Πολιτιστικών Συλλόγων κρίνεται, όχι μόνο σημαντική αλλά και απαραίτητη, στην διατήρηση, διαφύλαξη και διάδοση των
στοιχείων του πολιτισμού ενός τόπου.
Είναι καθήκον λοιπόν όλων των Θεσμικών Κρατικών Φορέων να συμβάλλουν στην λειτουργία των πολιτιστικών συλλόγων, για να μπορούν να υλοποιούνται πιο εύκολα οι στόχοι και οι δραστηριότητες τους.
Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε στο τέλος της εκδήλωσης από ένα ημερολόγιο της νέας χρονιάς.
Πολύ λυπηρό το γεγονός ότι δεν παρέστη κανείς από την πλειοψηφία της νέας δημοτικής αρχής….. αλλά αυτό το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών  διότι μιλάμε για τρεις συλλόγους που έχουν προσφέρει πολλά όχι μόνο στην πόλη της Πρέβεζας αλλά και στον νομό μας γενικότερα.
Τέλος η τυχερή της εκδήλωσης που πέτυχε το φλουρί είναι η κ. Γιάννα Μακλογιάννη – Ξέρα και το δώρο που αντιστοιχούσε ήταν μία εικόνα και ένα Εορτολόγιο.
———————————-
Πηγἠ:www.facebook.com/filippos.xeras