Συνεδρίασε χθες Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεβέζης.

Συνεδρίασε χθες Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεβέζης με διαδικαστικά κυρίως θέματα και εκλογές και ορισμούς εκπροσώπων του Δήμου.

Εξελέγησαν οι εκπρόσωποι του Δήμου στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Ηπείρου. Από την πλειοψηφούσα παράταξη οι κκ Αργυρός Λεωνίδας, Κατσαούνου Γρηγορία, Κόκκαλης Σπύρος , Κόκκινης Γιώργος, Πασσάς Γιώργος και Σαριάνογλου Γιώργος. Από την Ανάπτυξη Τώρα οι  κκ Γιώργος Νίτσας και Ευάγγελος Ροπόκης και από την Λαϊκή Συσπείρωση οι κκ Κύρλας Ευάγγελος και Τζόκας Δημήτρης. Στην Γενική συνέλευση της ΠΕΔ Ηπείρου συμμετέχουν και ο Δήμαρχος Πρεβέζης κος Νίκος Γεωργάκος και ο κος Γιάννης Δαρδαμάνης, ως απελθών μέλος της εκτελεστικής επιτροπής και γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ Ηπείρου.

Για τον ΦΟΣΔΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Ηπείρου οι κκ  Νίκος Γεωργάκος και Φώτης Ζέρβας και ύστερα από κλήρωση  ο κος  Πέτρος Βουλιστιώτης από την “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Πρόεδρος ορίσθηκε ο κος Βρυώνης Σπύρος, Αντιπρόεδρος ο κος Γιάννης Τσούτσης και μέλος ο κος Φώτης Ζέρβας. Από την μειοψηφία μέλη η κα Ὀλγα Χόικα (Ανάπτυξη Τώρα) και η κα Ευθυμία Τσαούση  (Λαΐκή Συσπείρωση)

Στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πρόεδρος ορίσθηκε ο κος Χαράλαμπος Κακιούζης, Αντιπρόεδρος ο κος Λεωνίδας Αργυρός και μέλος ο κος Κώστας Ματέρης . Από την μειοψηφία ο κος Απόστολος Κατσανάκης (Ανάπτυξη Τώρα) και η κα   Χριστίνα Μπατσούλη (Λαΐκή Συσπείρωση)

Τέλος Πρόεδρος στην “Επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρησης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων” και στην “Επιτροπή διαχείρησης αδέσποτων ζώων συντροφιάς”  ορίσθηκε ο κος Ιωάννης Τσούτσης.

Αξίζει να αναφερθεί η απάντηση του Δημάρχου κου Γεωργάκου ο οποίος σε ερώτηση του κου Νίτσα εάν θα τηρήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάθεση της γνωστής  υποθέσεως της αγωγής της ΜΑΡΙΝΑΣ στην Νομική Υπηρεσία του Δήμου, χρησιμοποίησε απαξιωτικές φράσεις για την απόφαση αυτή “πήρατε μία απόφαση στην οποία ήσασταν μόνο 12 άτομα. Και εμείς ήμασταν μόνο 6 ως παράταξη. Η απόφαση αυτή είναι απόφαση 12 ατόμων” ανέφερε δε μεταξύ άλλων ” Κάθε απόφαση θα περάσει και από το ΔΣ του Ταμείου και από το δημοτικό συμβούλιο και θα στοιχειοθετήσουμε το πως θα υπάρχει η καλύτερη εκπροσώπηση είτε είναι ο δικηγόρος του Δήμου είτε άλλος δικηγόρος”