Συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας καὶ κλοπὴ.

Συνελήφθη στην Αθήνα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων

Κατασχέθηκε αρχαία επιτύμβια στήλη που κατείχε και σκόπευε να πωλήσει

Συνελήφθη χθες (23-02-2024) το μεσημέρι στην Αθήνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας ότι κατέχει αρχαίο αντικείμενο και αναζητεί αγοραστές προκειμένου να το πωλήσει.
Κατά την διερεύνηση της υπόθεσης, ανευρέθηκε και κατασχέθηκε το εν λόγω αντικείμενο, το οποίο, αφού εξετάστηκε από αρμόδιο αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για λίθινη επιτύμβια στήλη των ύστερων ελληνιστικών ή πρώιμων αυτοκρατορικών χρόνων, όπου μέσα σε εισέχον πλαίσιο, αποδίδεται σκηνή δεξίωσης μεταξύ ανδρικής και γυναικείας
μορφής. Επιπλέον, στην κατοχή του ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε γυάλινο φιαλίδιο με έλαιο κάνναβης.
Η επιτύμβια στήλη παραδόθηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συνελήφθη στην Άρτα ημεδαπός, που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Συνελήφθη σήμερα (24-02-2024) το πρωί στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, διότι, όπως καταγγέλθηκε, χθες το απόγευμα και έξω από παιδική χαρά ο κατηγορούμενος προέβη δημόσια σε γενετήσια πράξη.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Ταυτοποιήθηκε ημεδαπή για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένου στην Άρτα

Ταυτοποιήθηκε ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπή, για κλοπή που έλαβε χώρα την 11/02/2024 στην Άρτα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, η κατηγορούμενη, μαζί με άγνωστη συνεργό της, προσέγγισαν ηλικιωμένο και με τη μέθοδο της απασχόλησης του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.