Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Άρτα-Διακρίβωση σπείρας διαρρηκτών στα Ιωάννινα

 

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Άρτα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθησαν χθες (09-01-2024) το μεσημέρι στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας αλλοδαπός και ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφορίας, οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε όχημα και ύστερα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αυτό καθώς και στο σπίτι της ημεδαπής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
 32  γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
 συσκευασία με μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας MDMA-έκσταση,
 συσκευασία με αποξηραμένα παραισθησιογόνα μανιτάρια βάρους 2,59 γραμμαρίων,
 συσκευασία με σπόρους κάνναβης βάρους 12,87 γραμμαρίων,
 8 ναρκωτικά χάπια,
 4 ζυγαριές ακριβείας και
 κυνηγητικό όπλο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Διακριβώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων η δράση σπείρας, που δραστηριοποιούνταν σε διαρρήξεις κατοικιών στα Ιωάννινα.

Ταυτοποιήθηκαν 3 μέλη και εξιχνιάστηκαν 7 περιπτώσεις, που έλαβαν χώρα τον Σεπτέμβριο του 2022

Πάνω από 30.000 ευρώ υπολογίζεται η λεία από την εγκληματική τους δραστηριότητα

Διακριβώθηκε κατόπιν πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων η εγκληματική δράση σπείρας, η οποία διέπραττε διαρρήξεις σε κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων.
Από τα στοιχεία της έρευνας ταυτοποιήθηκαν 3 μέλη της σπείρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.
Ειδικότερα, πρόκειται για 3 ημεδαπούς, οι οποίοι ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σπίτια, στα οποία εισέρχονταν παραβιάζοντας σημεία εισόδου (πόρτες, παράθυρα, μπαλκονόπορτες), έχοντας εξασφαλίσει προηγουμένως ότι απουσιάζουν οι ένοικοι.
Με τον παραπάνω τρόπο εξακριβώθηκε ότι τον Σεπτέμβριο του 2022, διέπραξαν συνολικά 6 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής από σπίτια, από όπου αφαίρεσαν χρήματα και τιμαλφή, η συνολικά αξία των οποίων ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.