Συλλήψεις για κλοπές σε Άρτα και Πρέβεζα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών που έλαβαν χώρα κατά την τελευταία εβδομάδα σε περιοχές της Άρτας και της Πρέβεζας, σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας δικογραφία σε βάρος τεσσάρων συνολικά ατόμων, που κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για 3 ημεδαπούς, ηλικίας 47,42 και 26 χρονών και 39χρονη ημεδαπή, εκ των οποίων συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία ο 47χρονος και ο 42χρονος.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, αρχικά προέκυψε η εμπλοκή του 47χρονου και της 39χρονης στις διερευνώμενες περιπτώσεις κλοπών και ειδικότερα σε :
 κλοπή ποτών και αναψυκτικών αξίας 50 ευρώ από ψυγείο περιπτέρου, που έλαβε χώρα στην Πρέβεζα,
 κλοπή χρηματικού ποσού 300 ευρώ και διαφόρων ειδών αξίας 100 ευρώ από επιχείρηση τροφίμων σε περιοχή της Πρέβεζας,
 απόπειρα κλοπής από ναό σε χωριό της Άρτας και
 κλοπή ταμειακής μηχανής με χρηματικό ποσό 100 ευρώ, καπνικών προϊόντων, αναψυκτικών και σνακ συνολικής αξίας 1250 ευρώ από περίπτερο σε χωριό της Άρτας.
Από την περαιτέρω έρευνα διακριβώθηκε ότι ο 47χρονος διέθετε τα κλοπιμαία στον 42χρονο και τον 26χρονο, με αντάλλαγμα ναρκωτικές ουσίες με τις οποίες τον προμήθευαν, ενώ εκείνοι προχωρούσαν στη συνέχεια στην εκποίηση των κλοπιμαίων αποκομίζοντας οικονομικό όφελος.
Χθες (11-12-2023) το πρωί εντοπίστηκαν ύστερα από αναζητήσεις και συνελήφθησαν ο 47χρονος και ο 42χρονος, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
 ποσότητα κάνναβης βάρους 20,56 γραμμαρίων
 δύο τρίφτες κάνναβης,
 διαρρηκτικά εργαλεία και γάντια εργασίας,
 καπνικά προϊόντα, αναψυκτικά, τρόφιμα και 4 ρολόγια χειρός (προερχόμενα από τις κλοπές) και
 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν ο 47χρονος και η 39χρονη κατά
τη διάπραξη των κλοπών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.