Πρέβεζα: Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου

Τις θέσεις του προγράμματος της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου για τη νέα περίοδο αλλά και τον απολογισμό της δράσης της για την προηγούμενη, παρουσίασε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου της παράταξης στην Πρέβεζα που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καχριμάνης παρότι η ενεργειακή κρίση και η πανδημία μείωσαν τους διαθέσιμους πόρους τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν με σχέδιο και αποτελεσματικότητα στοχεύοντας στα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.

Για τον τουρισμό στην Πρέβεζα ο νυν και υποψήφιος Περιφερειάρχης ανέφερε ότι τα στοιχεία κάνουν λόγο για αύξηση δυόμιση φορές πάνω από το μέσο όρο με την Περιφέρεια να ενισχύει τον τομέα αυτό με έργα βελτίωσης υποδομών, τους βιολογικούς της παράκτιας ζώνης, τη σύνδεση τουρισμού με τα τοπικά προϊόντα, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και τη νέα είσοδο της πόλης που ανοίγει το δρόμο για ένταξη της Νικόπολης στην ΟΥΝΕΣΚΟ.

Επίσης ο ίδιος αναφέρθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο του Μύτικα, τους οδικούς κόμβους, τη γέφυρα Αμμουδιά – Βαλανιδορράχη, τα ιαματικά, το πρόγραμμα των πολιτιστικών διαδρομών και την ένταξη έργων πάνω από 11.000.000€ για τους ΤΟΕΒ, ενώ υπερασπίστηκε το αίτημα για ανέγερση νέου Νοσοκομείου.

Στους επόμενους στόχους περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και νέα όπως η κατοχύρωσης της γαρίδας και της σαρδέλας ως προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης, η νομιμοποίηση και ο εκσυγχρονισμός των αλιευτικών καταφυγίων, τα καταδυτικά πάρκα σε Πρέβεζα και Πάργα, την ιόνια ποδηλατική διαδρομή αλλά και την ανάπλαση της τάφρου Αγίου Ανδρέα.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η διαπλάτυνση του δρόμου προς Μαργαρώνα, με προτεραιότητες την κατασκευή οδικής σύνδεσης με την Ιόνια Οδό αλλά και το έργο Πάργα-Μεσοπόταμος αλλά και τη σύνδεση του Θεσπρωτικού με την Εγνατία Οδό.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ανέφερε ότι θα στηριχθεί κάθε πρωτοβουλία με εξωστρεφή χαρακτήρα και ευχαρίστησε τη ΛΕΚ που όπως είπε αποτελεί πρότυπο εθελοντικής οργάνωσης και η Περιφέρεια δέχθηκε τα συγχαρητήρια για τη βοήθεια στη Θεσσαλία.

Η Αξιοβίωτη ανάπτυξη μπορεί να εγγυηθεί την ανάπτυξη της Πρέβεζας, κατέληξε ο κ . Καχριμάνης παρουσιάζοντας τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους για την Π.Ε Πρέβεζας που είναι οι:

Βασίλειου Σωκράτης    ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΔΔΗΕ

Γιολδάσης Βασίλειος    ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Γούσης Χρήστος    ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

Δράκος Αναστάσιος (Τάσος)    ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

Δρόσος Θεόδωρος  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΟΤΕ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΝΙΚΟΛΙΤΣΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ

Ηλιόπουλος Σπυρίδων   KΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Ιωάννου Ευστράτιος (Στράτος)  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Καραμανίδης Δημήτριος     ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Καρρά Γιαννούλα (Ιωάννα)    ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ

Κατσαντώνη Αικατερίνη ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Μαλέσκου Χρυσούλα    ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Μάρη Ελένη   ΕΜΠΟΡΟΣ-ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Ματσίρας Χρήστος    ΙΑΤΡΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

Παπακώστας Γεώργιος  ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

Παππάς Δημήτριος  (Τάκης)   ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ-ΕΔΕ

Ραβανού – Κολιού Δήμητρα    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Σπυρέλης Μιχαήλ     ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

Τάτση Θεοδώρα (Δώρα)      ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Τσοβίλης Ευάγγελος  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χασακή Μαρία ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

 

πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας