Πραγματοποιήθηκε στο Νταλαμάνι το μνημόσυνο των εκτελεσθέντων πατριωτών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Νταλαμάνι Μέλιανών Πρέβεζας το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 140 και πλέον εκτελεσθέντων κατοίκων της Λάκκας Σουλίου από ένοπλους κομμουνιστές του καπετάν Τζουμερκιώτη (Γεράσιμος Μαλτέζος) τη νύχτα της 25ης Ιανουαρίου 1945.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Όρθρο και Θεία λειτουργία στον Ναό του Αγίου Γρηγορίου και στην συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών στο μαρμάρινο μνημείο όπου αναγράφονται τα ονόματα των εκτελεσθέντων.
Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Γεώργιος Πάνου, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Ε.Ο.Ε.Α.-ΕΔΕΣ Ν. Πρέβεζας.
Έγιναν καταθέσεις στεφάνων από φορείς και οργανώσεις της περιοχής μας καθώς και απογόνων συγγενών των εκτελεσθέντων.
Ο καλός καιρός φέτος ήταν σύμμαχος ώστε να στεφθεί με επιτυχία η εκδήλωση με μεγάλη συμμετοχή κόσμου.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης στον ίδιο χώρο το παράρτημα του ΕΟΕΑ – ΕΔΕΣ Πρεβεζας έκοψε την Βασιλόπιτα του για το 2024.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών  ο βουλευτής Πρεβέζης της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπύρος Κυριάκης, ο Αντιδήμαρχος Ζηρού κ. Βασίλειος Χρήστου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού κ. Δημήτρης Γιολδάσης, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Πρέβεζας κ. Νίκος Σολδάτος, οι Αντιδήμαρχοι Πρεβέζης κ.κ. Γιώργος Κοκκίνης και Νίκος Παγγές, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πρεβέζης κ. Θεόδωρος Δράκος καθώς και πρόεδροι κοινοτήτων των γύρω χωριών.
——————————————————————–