Όχι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, κάλεσμα Τμήματος Πρέβεζας ΣΑΔΑΣ -ΠΕΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος Πρέβεζας ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ* διαφωνεί και αντιτίθεται στις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που καταθέτει η κυβέρνηση της ΝΔ. Πιο συγκεκριμένα θεωρούμε απαράδεκτες τις διατάξεις περί οριζόντιας τεκμαρτής φορολόγησης – αποσυνδεδεμένης με τα κέρδη- των ελευθέρων επαγγελματιών και των μικρών γραφείων.

Το παραπάνω νομοσχέδιο έρχεται να προστεθεί στις νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές (+115 €/μήνα), στην μη κατάργηση – πάρα τις εξαγγελίες- του τέλους επιτηδεύματος, στην ανυπαρξία αφορολόγητου ορίου, στα μεγάλα λειτουργικά κόστη (ενέργεια, κα), διαμορφώνοντας ένα ασφυκτικό πλαίσιο για την άσκηση του επαγγέλματος.
Για αυτό το λόγο θα συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της 22ας Νοεμβρίου 2023, μαζί με την πλειοψηφία των αυτοαπασχολουμένων, επιστημόνων, επαγγελματιών της χώρας.
Καλούμε τους/τις Συναδέλφους/ισσες Αρχιτέκτονες/ισσες Μηχανικούς σε αναστολή λειτουργίας των γραφείων 9:00 με 15:00 την Τετάρτη 22/11 και σε συμμετοχή στην κινητοποίηση των Συλλόγων και Φορέων, στις 10:00 στη ΔΟΥ Πρέβεζας.
Καλούμε επιστημονικούς Φορείς και Συλλόγους – ιδιαίτερα του κλάδου μας των Μηχανικών- σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για τα επόμενα βήματα εν όψη της ψήφισης.

Για το ΔΣ,

Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Τσούτσης

Ο Γραμματέας
Κώστας – Ορφέας Γενιάς


ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ είναι ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων