Με λαμπρότητα η Πρέβεζα γιόρτασε τα Θεοφάνεια- Ευλογημένος της ημέρας ο 18χρονος καταδρομέας Μιχάλης Ράμμος

Με τη λαμπρότητα που πρέπει σε μια πόλη περιτριγυρισμένη από θάλασσα η Πρέβεζα γιόρτασε τον Αγιασμό των Υδάτων.
Αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και την τελετή του Αγιασμού στον Άγιο Χαράλαμπο, η πομπή κατευθύνθηκε στο λιμάνι , στο θαλάσσιο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο.
Εκεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος τέλεσε τον Αγιασμό από την εξέδρα που είχε στηθεί στην προκυμαία κι όχι από το σκάφος, αφού οι καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεψαν.
Παρά τον δυνατό αέρα αρκετοί κολυμβητές έσπευσαν και φέτος να πιάσουν τον Σταυρό τον οποίο ο Σεβασμιώτατος έριξε στο νερό χωρίς κορδέλα, έθιμο το οποίο τηρείται κάθε χρόνο κάνοντας τον συναγωνισμό ακόμη πιο δύσκολο.
Τον Σταυρό έπιασε ο 18χρονος Μιχάλης Ράμμος ο οποίος αυτή την περίοδο υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.
Φανερά συγκινημένος και χαρούμενος ο Μιχάλης ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και να μην υπάρξουν άλλα δυσάρεστα γεγονότα για την ανθρωπότητα.
Αφιέρωσε δε, τη νίκη του αυτή στην οικογένειά του, ενώ δέχτηκε όπως συνηθίζεται τις ευλογίες του Μητροπολίτη μαζί με ένα σταυρό και τα συγχαρητήρια όλων όσων παρακολούθησαν την τελετή.
Παρά τον δυνατό αέρα από νωρίς το πρωί στην παραλία συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος, ενώ τις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι αντιπεριφερειάρχες Στράτος Ιωάννου και Αναστάσιος Δράκος, ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας , η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, εκπρόσωποι στρατιωτικών και λοιπών, σωμάτων ασφαλείας, συλλόγων, φορέων κλπ.
Το μόνο μελανό σημείο ήταν η απουσία της Φιλαρμονικής η οποία δεν παρευρέθηκε, όπως εξήγησε η διοίκησή του αναλυτικά, λόγω της εξάρσεως της γρίππης και του κορωνοϊού και των ενδεχομένων κακών καιρικών συνθηκών.
Τις επόμενες μέρες σύμφωνα με το τοπικό έθιμο ο τυχερός της “μάχης” για την ανάσυρση του Σταυρού θα περάσει από τις γειτονιές της πόλης έτσι ώστε να μπορέσουν όσοι επιθυμούν και δεν κατάφεραν να παραστούν στην τελετή να ασπαστούν το ιερό σύμβολο.
Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος στο μήνυμα του αναφέρει:
“Χρόνια πολλά καλή φώτιση σε όλους ευχές στις εορτάζουσες και εορτάζοντες! Ημέρα μεγάλης της Ορθοδοξίας μας εορτής τα Θεοφάνεια με τον αγιασμό των υδάτων!
Σήμερα όλοι μας μαζί, σε κάθε δημοτική και τοπική ενότητα του Δήμου Πρέβεζας γιορτάζουμε με πίστη, αγάπη, ελπίδα, ενότητα και θετική σκέψη για το αύριο στον τόπο μας.
Το φως κυριαρχεί όπως πάντα και πλημμυρίζει τις ψυχές όλων αλλά φωτίζοντας τις καρδιές μας σε δρόμους αλήθειας, λογικής, προκοπής και ευημερίας με δυναμική αυτοπεποίθησης. Χρόνια πολλά στα σπιτικά και στις οικογένειες όλων των Δημοτών, ευχές από την Πρέβεζα όλου του κόσμου σε όλη την οικουμένη!”.
————————————————————————————