ΛΑ.ΣΥ: Περιοδεία και συνάντηση με τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο Εμπορικό Λιμάνι Πρέβεζας

Δελτίο Τύπου της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Πρέβεζας

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης»,αποτελούμενη από υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Κύρλα,επισκέφτηκε το χώρο του εμπορικού λιμένα Πρέβεζας.

Εκεί συναντήθηκε και συζήτησε με αντιπροσωπεία του σωματείου φορτοεκφορτωτών που εργάζονται στο λιμάνι,με αντιπροσωπείαεπαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο, ιδιοκτήτες και οδηγούς φορτηγών, ναυτιλιακό πράκτορα,με επαγγελματίες αλιείς καθώς και με ερασιτέχνες αλιείς και μέλη τουΔΣ του νεοσύστατου συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων με την ονομασία “Αμβρακικός”.

Στην συζήτηση που είχαν με τον υποψήφιο δήμαρχο,οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι εξέφρασαν τις θέσεις τους πάνω στα θέματα που αφορούν το παραλιακό μέτωπο και τη ζώνη λιμένα, ενώ οι ερασιτέχνες αλιείς μετέφεραν τα παράπονα τους για τις συνεχόμενες απαγορεύσεις αλιείας στο παραλιακό μέτωπο και στη ζώνη λιμένα.

Από την πλευρά τους οι επαγγελματίες αλιείς κατήγγειλαν ότι δεν έχει υλοποιηθεί κανένα έργο από αυτά που τους είχαν υποσχεθεί οι αρμόδιες Αρχές (Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, Δήμος) το 2014 όταν υποχρεώθηκαν να εγκατασταθούν στο αλιευτικό καταφύγιο, το οποίο παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης,παράτα υπέρογκα τέλη  που πληρώνουν. Σημείωσαν, ότι το αλιευτικό καταφύγιο έχει ελλείψεις και στις πλέον βασικές υποδομές, όπως νερό σε όλα τα μπαστούνια,φύλαξη και επαρκή φωτισμό για να μην πέφτουν συνέχεια θύματα κλοπών, περίφραξη του χώρου και κατάλληλες θέσεις parking για τους χρήστες.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία των επαγγελματιών του εμπορικού λιμένα μετέφερε για άλλη μια φορά την απογοήτευση της που δεν έχει προχωρήσει ακόμη το masterplan και που η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, μετά από πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης,έχει μείνει στα χαρτιά.

Τέλος τέθηκε το σοβαρό θέμα ότι ενώ πρόκειται για έναν λιμένα τριών χρήσεων (εμπορικό, τουριστικό, αλιευτικό)τα σεβαστά πόσα που καταβάλλουν οι χρήστες των δύο χρήσεων δεν έχουν βρει αντίκρισμα σε έργα υποδομής για τον χώρο με ευθύνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Κλείνοντας, όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και στον Κώστα Κύρλα προσωπικά την ευγνωμοσύνη τους για τις προσπάθειες που έκαναν να αναδείξουν τα ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ ο Κ. Κύρλας κάλεσε σε ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ώστε από τη θέση της δημοτικής αρχής να δρομολογήσει λύσεις για τα φλέγοντα προβλήματα του λιμανιού.