Η Πρέβεζα τίμησε την μνήμη του Γιάννη Θάνη

Με μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γενικό Λύκειο το Σάββατο βράδυ, η Πρέβεζα τίμησε την μνήμη του Γιάννη Θάνη. Ενός ανθρώπου ο οποίος άφησε στο αποτύπωμά του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας. Σπουδαίος χοροδιδάσκαλος, πρωτοχορευτής ,γυμναστής, ερασιτέχνης μουσικός,  συνιδρυτής του Χορευτικού Ομίλου Πρέβεζας,  διοργανωτής σημαντικών Χορευτικών Φεστιβάλ στην πόλη μας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Βαγγέλης Νάνος, μέλος του Χορευτικού Ομίλου Πρέβεζας επιστήθιος φίλος καί συναγωνιστής του εκλιπόντος,  που συν τοις άλλοις είχε και έντονη πολιτική δραστηριότητα στο χώρο της αριστεράς.

Συμμετείχαν το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πρέβεζας, που παρουσίασε χορούς από τα Ιόνια Νησιά και ο Χορευτικός Όμιλος Πρέβεζας με χορούς από την Μικρά Ασία.

Παρόντες και οι μουσικοί της πόλης  μας  που έπαιξαν μερικά από τα αγαπημένα τραγούδια του Γιάννη. Οι Απτάληδες, ο Γιώργος Τσουράς, ο Πάνος και η Όλγα Σορόκα, ο Γιάννης Σοπικιώτης, ο Ηλίας Καρανίκας κα.

Χαιρετισμούς απηύθηναν ο χοροδιδάσκαλος Ευάγγελος Γούσιας πού μίλησε για την προσφορά του Θάνη στον πολιτισμό και στην κοινωνία και ο Δήμαρχος Πρεβέζης Νίκος Γεωργάκος ο οποίος μίλησε για την αγάπη του για το χορό και το τραγούδι και ανέφερε χαρακτηριστικά “μία ολόκληρη ζωή σκέτη χορογραφία, σε κάθε ρυθμό και με κάθε φιγούρα, στα πάνω και στα κάτω, στα δύσκολα και στα χαρούμενα, στις χαρές και στις λύπες ”   και “Ας μην τελειώσουν οι χοροί ποτέ, το οφείλουμε στον Γιάννη το έχουμε χρέος στον δάσκαλο”.