Η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία τίμησε τον Μπάμπη Τσόκα

Με μια σεμνή και συγκινητική παρουσίαση η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία τίμησε τον Έλληνα σκηνοθέτη με καταγωγή από την Πρέβεζα, που διέπρεψε στην Σουηδία (μαθητής του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν) Μπάμπη Τσόκα.
Μαζί του οι φίλοι του, οι συνεργάτες του και όσοι γνώρισαν από κοντά αυτόν τον μεγάλο καλλιτέχνη, μα πάνω απ όλα τον σπουδαίο ευπατρίδη, ταπεινό και πνευματικο άνθρωπο.
Ως σεναριογράφος, παραγωγός και σκηνοθέτης έχει υπογράψει εκατοντάδες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και ντοκιμαντέρ.
Έκανε περισσότερο γνωστή την Μεσσηνία με τις ταινίες του “Πέτρος Θέμελης” “Η δική μας Μαρία Κάλλας” Βίος και πολιτεία του αληθινού Γιώργη Ζορμπά ” Η Θυσία”.
Οι Μεσσήνιοι χρωστάνε την γνωριμία τους με τον Μπάμπη Τσόκα στον συμπατριώτη τους Θανάση Ψαρουλη και στην Δέσποινα Γιάνναρη.
Ο Μπάμπης Τσόκας είναι ενας καλλιτέχνης “μετασχηματιστής”.
Στην συνεργασία μαζί του, αλλά και στην απλή ανθρώπινη επαφή, νιώθεις κάθε τι “προσωπικό”να μεταλλάσσεται σε χαρά και φως για όλους… Αυτό το “ατομικό” μιας συνάντησης που μετατρέπεται (χωρίς να το καταλάβεις) σε κοινωνικό και βαθειά ανθρωπιστικό, είναι ένα χάρισμα που πολύ λίγοι καλλιτέχνες και άνθρωποι το έχουν .
Τον ευχαριστούμε για την μεγάλη προσφορά του.
Βίντεο από το BEST TV:

—————————————————————-