Η Λαϊκή Συσπείρωση: Για τα αντιπλημμυρικά έργα (;) του Δήμου Πάργας

Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πάργας

Σύμφωνα με το νόμο , αλλά και τη λογική , η παρόχθια αυτοφυής βλάστηση, απορρίμματα και προσχώσεις πρέπει να απομακρύνονται από τα αρδευτικά κανάλια, ώστε να διευκολύνεται η ροή του ύδατος και να αποφεύγονται πλημμυρικά φαινόμενα σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων.

Η Δημοτική Αρχή προχώρησε , προεκλογικά ορμώμενη , σε καθαρισμό αγροτικού δρόμου στην περιοχή του Φαναρίου και αντί να απομακρύνει την αυτοφυή βλάστηση , θεώρησε καλό να την ρίξει μέσα στο αρδευτικό κανάλι. Στην περιοχή υπάρχει γέφυρα και σταβλική μονάδα.

Ο ιδιοκτήτης της σταβλικής μονάδας απευθύνθηκε στις Δημοτικές Αρχές και αντιμετωπίστηκε με απαξίωση. Θα έπρεπε να είχε απευθυνθεί στον εισαγγελέα για να προστατέψει την περιουσία του και την ευρύτερη περιοχή ;

Σε περίπτωση μιας ισχυρής νεροποντής υπάρχει έντονος ο κίνδυνος τα φερτά υλικά να προκαλέσουν υπερχείλιση του αρδευτικού καναλιού και να δημιουργηθούν ζημιές και κίνδυνοι για την ασφάλεια ανθρώπων και ζώων.

Απαιτούμε άμεσα να γίνει ο σωστός και προβλεπόμενος καθαρισμός. Είναι τραγικό να γίνονται τέτοιες ενέργειες την στιγμή που έχουμε ακόμα νωπές τις εικόνες της πλημμυρισμένης Θεσσαλίας.

3/10/2023 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας

Δέσκας Πέτρος- Αθανάσιος – Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος