Η ΛΑ.ΣΥ. Ζηρού για τα έργα Καλαντζή

Το παρακάτω Δελτίο τύπου εξέδωσε η  παράταξη «Λαϊκής Συσπείρωση» Δήμου Ζηρού

Για τα έργα του Καλαντζή

Η ΛΑ.ΣΥ. είναι γενικά υπέρ των έργων, τα ψηφίζει στο Δημοτικό Συμβούλιο, όμως διαφωνεί με τον τρόπο κατασκευής τους και έχει καταθέσει το εξής σκεπτικό. Θέση της ΛΑ.ΣΥ. είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας κεντρικός φορέας μελετών και κατασκευών, ώστε και τα έργα να κοστίζουν λιγότερο, να γίνονται με ασφάλεια, να είναι ιεραρχημένα, ποιοτικά, με εργαζόμενους με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας και να μην είναι αποσπασματικά και χωρίς συνέχεια.

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ δαπανά κάθε χρόνο ένας μικρός Δήμος σαν το δικό μας για μελέτες, ενώ μόνο η μελέτη της αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης, κόστισε περισσότερο από δύο εκατομμύρια ευρώ.

Ποια προτεραιότητα στην ιεράρχηση είχε η κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στη Ν. Κερασούντα, το οποίο ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιατί έχει γεμίσει αγριόχορτα;

Ή μήπως δεν είναι αποσπασματικό και χωρίς συνέχεια το έργο της διευθέτησης των ρεμάτων στην Τύργια, όταν αυτό θα τακτοποιήσει ορισμένα μόνο από τα ρέματα, ενώ ταυτόχρονα  θα πνίξει την περιοχή που θα δέχεται όλους αυτούς τους όγκους νερού;

Με τοποθετήσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και με ανακοινώσεις μας έχουμε αναδείξει την επιλεκτική στάση του Καλαντζή υπέρ των επιχειρηματιών και ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου. Έτσι λοιπόν:

  • Έχουμε ζητήσει ο Δήμος να μη δέχεται έργα που το ποσοστό της έκπτωσης θα είναι προκλητικά χαμηλό.
  • Έχουμε καταγγείλει την πρακτική των αναθέσεων με διαπραγμάτευση, όπου ο επιχειρηματίας με τον οποίο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων το έργο, φέρνει και δύο άλλες προσφορές δικών του επιχειρηματιών με ποσοστό έκπτωσης μικρότερο από το δικό του.
  • Έχουμε καταγγείλει τις αναθέσεις του Δημάρχου για έργα που η πραγματική τους αξία είναι της τάξης των 500 ευρώ και δίνονται για πάνω από 6000 ευρώ.
  • Έχουμε καταγγείλει το σπάσιμο των έργων και τις εκπτώσεις του 1% και 2%.

Έχουμε καταγγείλει την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης, (μόνο ο βιολογικός και το καθάρισμα των δεξαμενών κοστίζουν 100.000 ευρώ, ο μοναδικός υδραυλικός συνταξιοδοτείται αυτό το μήνα), την ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού και του πράσινου, όπου δεν υπάρχει ούτε ένας υπάλληλος, την ιδιωτικοποίηση των ΣΜΑ, τις δικαστικές αποφάσεις. Με την πολιτική του Καλαντζή, στην ουσία έχει απομείνει μόνο προσωπικό γραφείου, ανεπαρκές στον αριθμό και αυτό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να μπορέσει να ανταποκριθεί.

Και σε αυτές τις εκλογές, η λύση είναι μονόδρομος. Ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση για έναν Δήμο στην υπηρεσία των πολιτών και όχι μαγαζί των εργολάβων.

 

Μενέλαος Γείτονας, Δημοτικός Σύμβουλος Ζηρού, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιος Δήμαρχος.