Η κοπή της Βασιλόπιτας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

«Εκκλησία και Πολιτεία να ξεχάσουμε αυτά που μας πληγώνουν και να βρούμε αυτά που μας ενώνουν» ευχήθηκε χθες το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά την κοπή της βασιλόπιτας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε την Βασιλόπιτα κι αμέσως μετά αναφέρθηκε στα απρόσμενα δυστυχήματα που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες και εξέφρασε την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων. Μίλησε για την έννοια του χρόνου χωρίζοντάς τον σε τρεις κατηγορίες, στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Επεσήμανε, ότι όσα πέρασαν τα θυμόμαστε, αλλά πλέον έχουν το απραγματοποίητο και συμβαίνει το ίδιο με το μέλλον, κάνουμε σχέδια, αλλά και αυτά έχουν το απραγματοποίητο και μένει το τώρα που είναι το ουσιαστικότερο. Καλούμαστε να το αξιοποιούμε και η καλύτερη αξιοποίηση είναι η πρόοδος μέσα σε ενότητα και συνεργασία. «Εκκλησία και Πολιτεία έχουν αυτήν την εντολή, να ξεχάσουμε αυτά που μας πληγώνουν και μας διαιρούν και να βρούμε αυτά που μας ενώνουν κι όλοι μαζί να προχωρήσουμε προς τα εκεί που όλοι επιθυμούμε»υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε τον νέο χρόνο να τον αξιοποιήσουμε πολύπλευρα και δημιουργικά.

Παρέστησαν Αρχιερείς, υπουργοί, βουλευτές, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Διευθυντές υπηρεσιών και Ιδρυμάτων της Αρχιεπισκοπής, κληρικοί και λαϊκοί. Τους καλεσμένους υποδεχόταν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης. Από την Πρέβεζα παρευρέθηκε ο κος Ευάγγελος Κατσίμπρας, Πρόεδρος της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ. Ο οποίος συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και του  προσέφερε το Αγιολόγιο της Εταιρείας  για το έτος 2024. Το Αγιολόγιο φέτος είναι αφιερωμένο στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, προλογίζει η Α.θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος ,ενώ τα κείμενα είναι του Καθηγητή και πρώην Κοσμήτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ.Μιχαήλ Τρίτου.


Πηγἠ: ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ