Επιτυχημένη παρουσίαση βιβλίου για τον Κωλέττη από τον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Πρέβεζας

Σε μία όμορφη εκδήλωση κατά γενική ομολογία έγινε σήμερα το απόγευμα στην Θεοφάνεια αίθουσα τέχνης η παρουσίαση του βιβλίου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΛΕΤΤΗΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ».

Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πρέβεζας και ο εκδοτικός οίκος Κ. & Μ. Σταμούλη, συνδιοργάνωσαν την παρουσίαση του βιβλίου που επιμελήθηκαν οι: Ευάγγελος Γρ. Αυδίκος, Λάμπρος Φλιτούρης και Σπύρος Χ. Νταλαούτης.
Μετά τον χαιρετισμό και το καλωσόρισμα προς όλους από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας κ. Δημήτρη Σιόρεντα για το βιβλίο μίλησαν με γλαφυρό και εμπεριστατωμένο οι:
1. Λούβη Λίνα, καθηγήτρια Νεότερης Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου
2. Φλιτούρης Λάμπρος, Αν. καθηγητής Ευρωπαϊκής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
3. Σκουλίδας Ηλίας, Επικ. Καθηγητής Βαλκανικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Μικρή επίσης παρέμβαση: έκανε ο Ευάγγελος Καινούριος, εκπαιδευτικός Π.Ε.
Το συγκεκριμένο βιβλίο θα συμβάλλει δημιουργικά, τόσο στην ανασυγκρότηση της ιστορίας των κοινοβουλευτικών ανδρών που σημάδεψαν με την πολιτική τους πορεία τη σύγχρονη Ελλάδα, όσο και στην κατανόηση όλων εκείνων των στοιχείων που συνέβαλαν στη διαμόρφωση των πολιτικών ηθών στο νεότερο Ελληνικό κράτος.
Επίσης, οι μελέτες που συμπεριλαμβάνονται, επιτρέπουν την ανατροφοδότηση του προβληματισμού και του ερευνητικού ενδιαφέροντος για μια προσωπικότητα που, αν και θεωρητικά η δράση του μας είναι γνωστή, ωστόσο πολλές και σημαντικές πτυχές του βίου του παραμένουν άγνωστες ή δεν έχουν φωτιστεί επαρκώς.

Προσωπικά αξίζει να αναφέρω ότι μου άρεσε και η μικρή παρέμβαση που έκανε το μέλος του Συνδέσμου κ. Βασίλης Ευάγγελου που έθεσε ορισμένους προβληματισμούς όχι μόνο επί του συγκεκριμένου θέματος αλλά και για τις σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί εδώ και πολλά χρόνια μεταξύ των Συρρακιωτών και των Πρεβεζάνων.

Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν και έκαναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος ο αντιδήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων και ο πρόεδρος της κοινότητας Συρράκου.
Χαιρετισμό επίσης έστειλαν εγγράφως τόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Μπάρκας όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε πολύ πετυχημένα ο δημοσιογράφος Χρήστος Τσούτσης.

‐——————–

Γράφει ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΞΕΡΑΣ