Εκδήλωση του ΤΕΕ/Τμ. Ηπείρου και της Πολιτικὴς Προστασίας Περιφερείας Ηπείρου για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων

Μια ιδιαίτερα σημαντική και επίκαιρη εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Η εκδήλωση, είναι ανοικτή για όλους και θα γίνει την Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 19.00, στην αίθουσα του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ, με θέμα: «Πρόληψη και Αντιμετώπιση Κινδύνων».
Κατά τη διάρκειά της θα παρουσιαστούν από τους ομιλητές, μείζονα και επίκαιρα θέματα, όπως η σύνταξη σχεδίων αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και η προληπτική απομάκρυνση πολιτών σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς, η εκκένωση παραθαλάσσιου οικισμού λόγω δασικής πυρκαγιάς, αλλά και το θέμα της κήρυξης περιοχών σε έκτακτη ανάγκη Πολιτικής Προστασίας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
19.00-19.20:
Χαιρετισμοί:
Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου – Λευκάδας
Χαιρετισμός από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου
Χαιρετισμός από τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου
Χαιρετισμοί από επίσημους προσκεκλημένους.
Ομιλίες – Παρουσιάσεις:
19.20-20.50:
– Σύνταξη Σχεδίων Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Οργανωμένη Προληπτική Απομάκρυνση Πολιτών σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς – Δ. Αλεξανδρής, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Διεύθυνσης Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
– Casestudy: Εκκένωση παραθαλάσσιου οικισμού λόγω δασικής πυρκαγιάς – Ν. Μαυρογιώργου, Μηχανικός Επιστήμης Υλικών, PhDCan. «Analysis and Management of Natural Disasters and Technological RisksLaboratory – ASSIST Lab».
– Κήρυξη Περιοχών σε Έκτακτη Ανάγκη Πολιτικής Προστασίας – Ε. Αθηναίου, Προϊσταμένη Τμήματος Εθνικού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Σχεδιασμο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Διεύθυνσης Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

– Η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ο εθελοντισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Κ. Κίτσιος, Αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης – Μ. Κόκορη, Αναπλ. Προϊσταμένη Τμ. Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Θεσπρωτίας.
20.50-21.15:
Συζήτηση – Τοποθετήσεις – Ερωτήσεις – Επίσημο κλείσιμο εκδήλωσης.