Εκδήλωση της Τ.Ε. Πρέβεζας του ΚΚΕ προς τιμήν του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη

Η Τ.Ε. Πρέβεζας του ΚΚΕ σας καλεί το Σάββατο 02/03 στις 7:30μμ στο πολιτιστικό κέντρο Δήμου Πρέβεζας «Όαση» σε εκδήλωση που διοργανώνει προς τιμήν του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη με τίτλο: «Από χαρτί πλασμένος και από δισταγμό».

Με ομιλητές τους: Ψαρρά Τάσο, σκηνοθέτη και σεναριογράφο, Πεσκετζή Μαρία, φιλόλογο, πρόεδρο Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, Αβραμίδου Νατάσα, φιλόλογο, μέλος Π.Ε.Φ. και Αφεντουλίδου Άννα. φιλόλογο, κριτικό.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από τον Μηνιάδη Ντάνο.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται, εδώ στην Πρέβεζα, με σκοπό να αναδείξει αυτή την σπουδαία προσωπικότητα στις πραγματικές τις διαστάσεις και να ερμηνεύσει το έργο του μέσα στο ιστορικό πλαίσιο που αυτό γράφτηκε.

Η αναγκαιότητα για αυτή τη σημαντική, κατά τη γνώμη μας, παρέμβαση προκύπτει απ΄ την διαπίστωση πως η επικρατούσα αντίληψη ότι ο Καρυωτάκης ήταν ένας απομονωμένος πεσιμιστής καλλιτέχνης είναι στρεβλή.

Ο Καρυωτάκης δεν ήταν αυτό σε καμία περίπτωση. Η όλη του διαδρομή δείχνει το μεγάλο του ενδιαφέρον για τα κοινωνικά προβλήματα, την ευαισθησία του απέναντι στην κοινωνική εκμετάλλευση και αδικία, την βαθιά αγάπη του για τον άνθρωπο. Εξάλλου αυτή αποτελεί την αιτία για το ενδιαφέρον του για τις σοσιαλιστικές ιδέες και για την έντονη συνδικαλιστική του δράση που υπήρξε και αιτία μίας σειράς δυσμενών μεταθέσεων.

Η οργάνωση μας ευελπιστεί αυτή η εκδήλωση να πυροδοτήσει έναν γόνιμο διάλογο που τελικά θα παρουσιάσει αυτόν τον σπουδαίο σύγχρονο ποιητή στις πραγματικές του διαστάσεις.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ