“Δήμος της καρδιάς μας”, οι πέντε πρώτοι σε κάθε οικισμό.

Οι δημοτικές εκλογές στο Δήμο Πρεβέζης είχαν νικητή, από την πρώτη μάλιστα Κυριακή, την παράταξη του νυν δημάρχου κου Νίκου Γεωργάκου “Δήμος της καρδιάς μας”.

Οι 17 δημοτικοί σύμβουλοι πού εξελέγησαν είναι οι Νίκος Παγγές καί Γρηγορία Κατσαούνου, για την Δημοτική Ενότητα Λούρου, Γιώργος Σαριάνογλου για την Δ. Εν. Ζαλόγγου καί Φώτης Ζέρβας, Γρηγόρης Κουμπής, Γιάννης Δαρδαμάνης, Σπύρος Κόκκαλης, Κώστας Ματέρης, Γιώργος Πασσάς, Γιώργος Κοκκίνης, Δήμητρα Αηδώνη, Λεωνίδας Αργυρός, Μπάμπης Κακιούζης, Γιάννης Τσούτσης, Σπύρος Βρυώνης, Χρήστος Μάκης, Κώστας Ακρίβης για την Δ. Εν. Πρεβέζης. Πιθανολογείται ότι θα υπάρχει ένσταση από τον πρώτο επιλαχόντα Γιώργο Ντόντη αλλά και για την ύπαρξη ασυμβιβάστου του Γιώργου Κοκκίνη.

Οι πέντε πρώτοι του συνδυασμού του κου Γεωργάκου σε όλον τον δήμο ήταν οι Νίκος Παγγές με 1169 ψήφους, Γιώργος Σαριάνογλου με 1007, Φώτης Ζέρβας με 1006 , Γρηγόρης Κουμπής με 797 και Γιάννης Δραρδαμάνης με 792.

Σας παρουσιάζουμε τους πέντε πρώτους του συνδυασμού σε κάθε οικισμό του Δήμου μας, όπου εξάγονται ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

  • Πολυνίκης με 7 πρωτιές ο Νίκος Παγγές και ακολούθησαν ο Γιώργος Σαριάνογλου με 3 και οι Σπύρος Κόκκαλης, Μπάμπης Κακιούζης, Θανάσης Κόττας καί Γιάννης Τσούτσης με 2.
  • Στην συντριπτική πλειοψηφία πρώτευσαν σε κάθε οικισμό όσοι ήταν ἠ κατάγονταν από αὐτόν. Μία από τις εξαιρέσεις ήταν ο πρόεδρος της ΔΗΜ. ΤΟ Πρεβέζης της Νέας Δημοκρατίας Σωτήρης Πάτσης πού έχασε για μία ψήφο την πρωτιά στο Τρίκαστρο, σε έναν απο τους λίγους οικισμούς που ο “Δήμος της καρδιάς μας ” έχασε. Ο εκ “μεταγραφής” Κώστας Ματέρης ήρθε δεύτερος στο χωριό του το Χειμαδιό χάνοντας όμως από τον συγχωριανό του Δημήτρη Κόττα.
  • Ο Σπύρος Κόκκαλης ήταν ο μοναδικός που πρώτευσε σε οικισμούς διαφορετικών Δημοτικών Ενοτήτων, στην γενέτειρά του Άνω Ράχη (Δημ. Εν Λούρου)  καί στην Πρέβεζα
  • Ο πρώτος σε σταυρούς Νίκος Παγγές “εμφανίζεται” μόνο  δύο φορές στην πεντάδα, στις άλλες Δημοτικές Ενότητες (εκτός της Δημ. Εν. Λούρου) καί Πρεβέζης, συγκεκριμένα 3ος στην Νέα Σινώπη και 4ος στην Νικόπολη. Ο δεύτερος συνολικά Γιώργος Σαριάνογλου εκτός Ζαλόγγου “εμφανίζεται¨ μόνο 4ος στην Βρυσούλα. Ο Φώτης Ζέρβας παρότι ήρθε συνολικά τρίτος με μεγάλο αριθμό ψήφων, πρώτευσε μόνο στο Νεοχώρι με μικρό αριθμό σταυρών.
  • Η Δήμητρα Αηδόνη ήταν η μοναδική γυναίκα που πρώτευσε σε οικισμό, στα Ριζά  συγκεκριμένα.
  • Το καλύτερο αποτέλεσμα στην σχέση σταυρών και ψήφων του συνδυασμού έφερε ο Γιάννης Τσούτσης που πήρε στην Κρυοπηγή το 92,31% των ψηφοδελτίων (96 στα 104), ακολούθησε ο Γιώργος Σαριάνογλου στην Νέα Σινώπη με 86,50% (205 στα 237) όπου όμως η νίκη δεν ήταν ευρεία (24 μόνο ψηφοδέλτια), τρίτη η Δήμητρα Αηδώνη στα Ριζά με 83,33% (80 στα 96), τέταρτος ο Νίκος Παγγές στην Βρυσούλα με 80,70% (92 στα 114) και πέμπτος ο Γιώργος Πασσάς στο Μιχαλίτσι με 77,02% (124 στα 161)

Στην Δημοτική ενότητα Λούρου είχαμε κυριαρχία του Νίκου Παγγέ πού είχε 7 πρωτιές με δεύτερο τον Μπάμπη Καγκιούζη με 2, τον οποίο και κέρδισε στο ντέρμπυ του Ωρωπού.

Στην Δημοτική Ενότητα Ζαλόγγου 3 πρωτιές ο Γιώργος Σαριάνογλου, που πρώτευσε με υπερδιπλασίους ψήφους από τον δεύτερο Κώστα Ματέρη και από 2 ο Θανάσης Κόττας και ο Γιάννης Τσούτσης.

Τέλος στην Δημοτική Ενότητα Πρεβέζης οκτώ άτομα είχαν από μία πρωτιά αλλά  ξεχώρισε ο Σπύρος Κόκκαλης πού πρώτευσε τόσο στην πόλη όσο και στην Δημοτική Ενότητα συνολικώς.