ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ δεν γίνεται με …ψίχουλα

Ανακοινώθηκαν από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χατζηδάκη και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ.α. Ζαχαράκη μέτρα στήριξης των νέων γονέων. Δικαιολογία για τη λήψη των πρόσθετων μέτρων : η «εισαγόμενη πληθωριστική κρίση», και το έντονο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.
Κάθε μέτρο οικονομικής ενίσχυσης της οικογένειας (αύξηση επιδόματος γέννησης, αύξηση αφορολόγητου, αύξηση ορίων θέρμανσης, αύξηση χρόνου επιδόματος μητρότητας για αγρότες και ελ. επαγγελματίες κλπ) είναι θετικό.
Επιλέγουμε με νηφαλιότητα αλλά και με σοβαρότητα να εκφράσουμε πρώτες εκτιμήσεις για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και κυρίως για αυτά που πρέπει να ανακοινωθούν και να υλοποιηθούν για να ξεκινήσει να ανακουφίζεται από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια η ελληνική οικογένεια:
– να αισθάνονται σε «καλύτερη μοίρα» οι νέοι άνθρωποι για να μπορέσουν να φύγουν από το σπίτι των γονιών τους και να δημιουργήσουν την δική τους οικογένεια,
– να κάνουν παιδιά και να μπορούν να τα ζήσουν ,
– να κάνουν πολυμελείς οικογένειες με 3 ή περισσότερα παιδιά για να αναστραφεί ο δημογραφικός κατήφορος της χώρας.
Ξέρουμε πως αυτά δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Πως 1ος στόχος είναι η σταθεροποίηση και μετά η αύξηση των γεννήσεων . Πως τα όποια μέτρα θα αποδώσουν σε βάθος χρόνου.
Όμως μέτρα δημογραφικής πολιτικής ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ .
Σήμερα λοιπόν απαιτείται ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ και παρακολούθηση της υλοποίησης των μέτρων.
Είναι υποκριτικό από εμάς να μιλήσουμε για …κοστολόγηση των μέτρων .
Για ιεράρχηση κοινωνικών και πολιτικών αναγκών μιλάμε εμείς και το Δημογραφικό είναι ψηλά στην ατζέντα .
Στήριξη των νέων:
– στην εργασία με κίνητρα για τις επιχειρήσεις, την νεανική επιχειρηματικότητα, την διαμονή στην περιφέρεια φυσικά με τις αντίστοιχες υποδομές ,
– την κατοικία με θεσμοθέτηση νέου Οργανισμού Κοινωνικής Κατοικίας
-τις κοινωνικές υποδομές, την υγεία και την παιδεία από τον παιδικό σταθμό ως το Πανεπιστήμιο.
– Μείωση των τιμών στα είδη λαϊκής κατανάλωσης , στα τρόφιμα κ.λ.π. αλλά και στα καύσιμα και τις τιμές της ενέργειας.
Ούτε με ψίχουλα, ούτε με ευχές , ούτε με επιδόματα αντιμετωπίζεται το Δημογραφικό !
Οι τρίτεκνοι έχουμε αναλυτικά προτείνει μέτρα και για την ενίσχυση των μεγάλων οικογενειών, όχι μόνο για να κερδίσουν οι οικογένειες μας, αλλά και για να δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο σε αυτούς που έχουν 1 ή 2 παιδιά να κάνουν και 3ο . Αφού θα πειστούν πως και η πολιτεία τους στηρίζει.
Αυτά τα λίγα μέτρα ας είναι μια αρχή.
Ελπίζουμε – και θα το παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις- γιατί είναι ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα, να εφαρμοστεί ένα σύγχρονο Δημογραφικό πρόγραμμα και τότε μόνο θα είναι κερδισμένοι οι άνθρωποι και η χώρα μας !
Για όλα τα παραπάνω οι τρίτεκνοι απευθυνόμαστε στον πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη και ζητάμε συνάντηση, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 12 μεσημέρι ( φυσικά και με την παρουσία της αρμόδιας υπουργού).
Αντιπροσωπείες από τους συλλόγους τριτέκνων όλης της χώρας θα βρίσκονται στην Αθήνα!
ΥΓ
Ελπίζουμε πως μετά από 5 χρόνια πρωθυπουργίας, ο και τρίτεκνος κ. Πρωθυπουργός θα βρει χρόνο και διάθεση να συναντηθεί μαζί μας!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΟΤΤΕ