Διαμαρτυρία των Αστυνομικών την Δευτέρα στις 13:30, έξωθεν του Αστυνομικού Μεγάρου Πρεβέζης

Με διαμαρτυρία στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας σε όλη την χώρα απαντά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) στην δολοφονική και οργανωμένη επίθεση εναντίον αστυνομικών δυνάμεων που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καθολική διαμαρτυρία στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας

Η με ανθρωποκτόνο πρόθεση, οργανωμένη επίθεση εναντίον της αστυνομικής δύναμης έξω από αθλητική εγκατάσταση στου Ρέντη και η δραματική κατάληξή της με τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου μας, αποτελεί τη θρυαλλίδα γενικής διαμαρτυρίας σύμπασας της αστυνομικής οικογένειας με πολλαπλά μηνύματα και πολλούς αποδέκτες.

Δεν είναι μόνο το κυρίαρχο προφανές αίτημα για την πάταξη της οπαδικής βίας, για την εξάρθρωση των συμμοριών των γηπέδων και την εμπέδωση συνθηκών υγιούς αθλητισμού στη χώρα μας. Αυτήν την ώρα οφείλουμε, ως αστυνομικοί, να εκφράσουμε εμφαντικά την οργή και την θλίψη μας, ταυτόχρονα, διότι ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία έχει μετατραπεί σε στόχο. Η βολίδα εκτοξεύτηκε εναντίον ενός θεσμού, τον οποίο οφείλουμε να προστατέψουμε με κάθε τίμημα, διεκδικώντας από την πολιτεία να αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται και το θεσμό αυτό και όσους τον υπηρετούν, καθημερινά, με κίνδυνο ζωής.

Αυτήν την κραυγή αγωνίας, που φτάνει από χθες στην Ομοσπονδία μας από κάθε γωνιά της Χώρας, αποφασίσαμε να την εξωτερικεύσουμε έντονα και στοχευμένα τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 14.00 μ.μ. στις κατά τόπο έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε δυναμικά. Το οφείλουμε στο συνάδελφό μας. ΟΧΙ άλλα θύματα.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας  και ” καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 11/12/2023 και ώρα 13:30, έξωθεν του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας.”