Χρόνια πολλά στους Ιχθείς ! γράφει η Αθηνά Πίνη

Οι άνθρωποι που γεννιούνται στο ζώδιο των Ιχθύων έχουν μια διαισθητική κατανόηση του κύκλου ζωής και γι αυτό επιτυγχάνουν μια καλύτερη συναισθηματική σχέση με τους συνανθρώπους τους. Οι Ιχθείς είναι ανιδιοτελείς, πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν τους άλλους, χωρίς να ελπίζουν να πάρουν τίποτα πίσω. Εξαιρετικά φιλικοί, συχνά συναναστρέφονται με αρκετά και πολύ διαφορετικά σε χαρακτήρα άτομα.

Συναισθηματικοί, Ευαίσθητοι, Αφοσιωμένοι, Δημιουργικοί, Ευπροσάρμοστοι.Αδυναμίες των Ιχθύων: Υπερευαίσθητοι, Αναποφάσιστοι, Εύκολα θύματα, Υπερβολική εμπιστοσύνη.

Τους αρέσει: Μοναξιά, Ύπνος, Μουσική, Ρομαντισμός, Θάλασσα, Πνευματικά θέματα.Δεν τους αρέσει: Ξερόλες, Κουτσομπολιά, Επιστροφή στο παρελθόν, Βία.

Ο χαρακτήρας του Ιχθύ

Ο Ιχθύς είναι ένα ζώδιο του Νερού και ως τέτοιο αυτό το ζώδιο υποδηλώνει ενσυναίσθηση και εκφρασμένη συναισθηματική ικανότητα. Ο κυβερνήτης πλανήτης τους είναι ο Ποσειδώνας, έτσι οι Ιχθείς είναι πιο διαισθητικοί από άλλα ζώδια και έχουν ένα καλλιτεχνικό ταλέντο. Ο Ποσειδώνας συνδέεται και με τη μουσική, γι’ αυτό οι Ιχθείς εκφράζουν μουσικές προτιμήσεις στα πρώτα στάδια της ζωής τους.

Οι Ιχθείς έχουν το χαρακτηριστικό ότι όταν είναι ανεξάρτητοι και εμπνέονται από τα γεγονότα της ζωής τους. Η δημιουργικότητά τους λάμπει, αλλά είναι ανίκανοι να μείνουν μόνοι τους για πολύ καιρό, γιατί τότε αρχίζουν να ονειρεύονται και να ζουν σε έναν φανταστικό κόσμο εκτός πραγματικότητας. Έχουν ανάγκη από ανθρώπους που θα τους κρατήσουν προσγειωμένους και στο σωστό δρόμο, διαφορετικά είναι πολύ εύκολο να πέσουν στην παγίδα της αυτολύπησης και της αυτοκαταστροφής. Γι’ αυτό χρειάζονται ένα σύντροφο με δυνατή προσωπικότητα στη ζωή τους.Είναι γενναιόδωροι, συμπονετικοί, εξαιρετικά πιστοί και τους αρέσει να φροντίζουν τους άλλους.